Festlekar Kan vara roligt för någon

Att hjälpa andra inse fördelarna med Mordgåta


Se till så att ni har jämna lag och ge varje spelare ett plastglas som ni fyller med öl eller kanske saft för den delen. Tanken är att två spelare, en från varje lag, sätter igång tävlingen genom att dricka upp innehållet i glaset för att sedan försöka flippa glaset från bordskanten så att det landar fel sida ned på bordet.


Man vinner genom att alla spelare i det egna laget druckit upp och flippat deras glas rätt innan det andra laget. Beerpong behöver ingen vidare beskrivning. Men om du inte vet hur den populära dryckesleken går till, så har vi sammanställt en guide åt dig. En underhållande omgång av charader har väl aldrig skadat? Gör dina bästa imitationer, men glöm inte bort att du inte får prata! Så du tror att du har bra koll? Det här är leken som kan motbevisa dig.


Låt en person klocka deltagarna och den som kommer närmast 100 sekunder vinner. En väldigt fyndig hälsningslek där det är bäst om man är ett par stycken som leker. Det hela går ut på att man ska skaka hand med alla personer, men när du väl skakar hand med någon så byter du alltså namn med den du skakat hand med.
Den 5-sekunders Trick För Tipspromenad


De grundläggande principerna för MordgåtaFascination Om Kalas
Den här leken är både roligare och svårare än vad man tror. frågesport. Hehe. En extremt rolig och svår lek som går ut på att en person berättar en historia från sitt liv som är sann, helst ett finurligt eller ett konstigt sådant. Sen ska de andra gissa om man var full eller barn när det här inträffade - https://gr4p3v1n3nu.edublogs.org/2022/08/16/detaljer-fiction-och-mordmysterium/.


Det är lite som charader fast tanken är att man ska rita något på ett papper – sen är det upp till de andra att gissa vad det är! Ställ upp deltagarna på led, cirka 4-5 meter från en vägg. Låt deltagarna ta på sig ögonbindlar eller dra ned en mössa för ögonen (https://www.gaiaonline.com/profiles/gr4p3v1n3nu/45976263/).


Deltagarna får inte använda händer, utan de måste vara vid sidan av kroppen. Den som kommer närmast vinner. Nu är det dags att dra fram ögonbindeln igen. Den här leken går ut på att en deltagare, med ögonbindeln på, ska försöka lista ut vad de tar på för nåt. Du ska alltså låta deltagaren få greppa olika objekt.
Handla om Musikquiz


Den personen som får flest rätt vinner! Precis som "vad är det jag känner" – fast den här gången så är det smaklökarna som får arbeta. Förbered några riktigt roliga smaker så som pesto, tandkräm eller något annat fiffigt. Ett säkert recept för en rolig kväll.


När restriktionerna lättas och vi äntligen får ha middagar och fester igen kan det vara kul med en ny lek för att underhålla dina gäster. Vi har samlat 22 favoriter! Det klassiska pekleken är verkligen något som går hem på hemmafesten. Någon ställer frågan ”Vem är mest trolig att…” och tillägger efter det ett påstående.


Frågorna har dock ännu inga svar och svarsalternativen inkluderar deltagarnas namn (barnkalas). Till exempel ”Vem klunkar bäst, Anna eller Lotta?”. Deltagarna svarar sedan på vem de tror klunkar bäst, och går vidare till nästa fråga. När alla har svarat på samtliga frågor ska frågorna rättas och det blir dags för ”upp till bevis”.
Lekar Fest Kan vara roligt för någon


Om Anna klunkar ett glas vatten snabbast så vinner hon, och de som svarat Anna får poäng. Den med flest poäng vinner frågesporten! Vem älskar inte Disneys stora musikbibliotek? Detta quiz blir svårare och svårare efter hand. Välj själva om deltagarna eller lagen ska ropa svaren rakt ut, räcka upp handen eller skriva ner sitt svar.


Samtliga deltagare sitter i en ring, desto fler man är desto roligare blir det, men man ska helst vara minst fyra personer och av dessa personer bör majoriteten inte ha lekt leken tidigare. Lekledaren säger följande (med stor inlevelse): ”Vi ska på fest på Västerbron och det är festen du absolut inte vill missa.
En enkel nyckel för Lekar Kalas UnveiledDetaljer, Fiction och Mordgåta
Sedan ska alla deltagare, var och en, säga någonting de vill ta med sig till festen och lekledaren ska godkänna eller avvisa dessa saker. Det som deltagarna inte ska veta om är att lagledaren i förväg har bestämt sig för att godkänna alla saker som börjar (eller slutar) på deltagarnas förnamn.
Lekar Kalas Inga Ytterligare en gåta
Varför får vissa ta med sig jättekonstiga saker medan vissa inte får ta med sig något alls? Efter några varv så kommer garanterat några av deltagarna förstå hemligheten till att få ta med sig saker till festen. Den som till slut får ta med sig minst saker är den som förlorat.


Om någon rör sig åker denna ut och den som klarar sig längst kvar vinner. I äkta ”Så ska det låta”-anda går denna lek ut på att en spelledare säger ett ord och så ska deltagarna ställa sig upp när hen kommer på en låttext där ordet ingår. Hen ska sedan sjunga låten och ordet måste ingå, annars blir det inget poäng.


Man får ställa en fråga åt gången och den som först gissar rätt vinner. Men man får bara gissa på personer tre gånger, sedan åker du ut. Maffia är ett rollspel där man bör mer information vara minst 6, sen kan man vara hur många som helst (https://community.mozilla.org/en/events/grapevine/). Ni behöver en kortlek och behöver även sitta så att alla ser varandra.
De grundläggande principerna för Lekar Fest


Får man ett rött kort är man en hederlig bybo, men ett svart kort innebär att man blivit en hemsk maffia. Skulle man få en röd kung betyder det att man är byns läkare och en röd knekt innebär att man blivit byns spion. 1 röd kung: Läkare1 röd knekt: Spion3 röda sifferkort: Bybor2 svarta kort: Maffia+ 1 som är spelledare Leken är en kamp mellan byborna (de röda) och maffian (de svarta), och när korten är utdelade får man inte visa någon annan vad man fick för kort.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Festlekar Kan vara roligt för någon”

Leave a Reply

Gravatar